úterý 5. srpna 2014

ROZHOVOR #1: Míša K.

Je tu zcela první rozhovor, který jsem se rozhodla napsat! Bude s milovnicí knih, seriálů, filmů a Tima Burtona, Míšou, která mě oslnila na stránce ask.fm. Velice mě zaujaly její originální, smysluplné odpovědi, a tak jsem jí požádala, zda bych s ní mohla napsat rozhovor, ona souhlasila, a tak ho tu máte! :) Snad se vám bude líbit stejně jako mně!




Tee: Jak Ti říkají tví přátelé a rodina? Máš nějaké přezdívky?
Míša: Přátelé i rodina mi říkají klasicky Míšo, když jsou naštvaní tak Michalo (což mě vždycky vytáčí, protože nemám oslovení Michala ráda. Jsem MichaEla, sakra! Je v tom rozdíl! -_-) Přezdívek mám docela dost... Křupinka (odvozeno od mého pitomého příjmení, nenávidím to! :D), Bellatrix, Obluda (ano, takhle se my s kamarádkou běžně oslovujeme)...

Tee:  Jak jsi se dostala k ask.fm?
Míša: ASK mělo spoustu mých známých, pořád ho sdíleli na zdi, tak jsem si řekla, že to taky zkusím. Zprvu jsem ho brala jenom jako další "zabíječ času", kam chodí jen zoufalci s nudným životem, kteří si tam nahánějí liky a podobně, ale později jsem si všimla, že když člověk pečlivě zapátrá, dá se tam najít několik super lidí s originálními a zajímavými názory. (pozn. Tee: Míša taková je a jsem ráda, že jsem jí objevila!). Ještě nedávno jsem si ho chtěla zrušit, ale teď jsem ráda, že ho mám. Je to docela hezký pocit, když tam narazíte na lidi s podobnými názory, jako jsou ty vaše.

Tee: V kolika letech sis založila Facebook? Jaký je podle Tebe vhodný věk na zakládání sociálních sítí?
Míša: Zakládala jsem si ho myslím někdy ve třinácti, a vzhledem k pročítání mých prvních příspěvků si říkám, že jsem mohla klidně ještě nějaký ten rok počkat. :D Těžko se posuzuje, od kolika let by měl být Facebook přístupný. Někdo dokáže rozumně uvažovat už v jedenácti, jiný toho není schopný ani ve dvaceti.

Tee: Jaký máš názor na dnešní svět? Byl lepší dřív nebo teď?
Míša: Přijde mi, že jsem se narodila ve špatné době. Nepatřím sem. Všichni jsou falešní. Všude vesele rozhlašují "Buď sama sebou!" ale když taková jsi, nejsou spokojeni a zavrhnou tě. Hrají si na originalitu, přitom jsou všichni stejní. Nechci házet všechny do jednoho pytle, ale stačí se rozhlédnout kolem sebe a uvidíte, že je taková většina. Kdybych měla možnost, chtěla bych se vrátit do dřívější doby. Vím, že byla v mnohém určitě těžší, ale lidí alespoň nebyli tolik ovlivněni médii a majetkem.

Tee: Setkala jsi se někdy s šikanou? Jak už ty osobně nebo tví přátelé?
Míša: Řekla bych, že s šikanou se snad musel setkat každý... Ať už osobně, tak jen jako pozorovatel. Já jsem byla na obou stranách, ani jedno není zrovna zážitek, který bych někomu přála. I když je možná fakt, že šikana dokáže člověka posílit a obrnit, já bych řekla, že může fungovat i přesně naopak. Člověk se stane uzavřenějším, bojí se projevit svůj názor a raději zůstává "neviditelným", než aby riskoval, že se najde někdo, kdo mu bude zase ubližovat.

Tee: Jaké knížky, filmy a seriály patří mezi tvé oblíbené?
Míša: Knihy, filmy a seriály... Téma, o kterém bych dokázala mluvit hodiny! Jak to jen napsat, aby to nebylo moc zdlouhavé, a já nic nevynechala? To snad ani není možné... Tak zkusím začít s knížkami. Na těch jsem vyrůstala, už od mala hrozně ráda čtu a mrzí mě, že spousta lidí považuje čtení za nudné... Přitom si jen stačí vybrat správnou knížku! Jasně, že čtení bude nudné, pokud chňapnete po první knize, kterou uvidíte, a budete se snažit ji co nejdřív přelouskat, abyste o ní mohli napsat referát do češtiny... Vím, že nemůžu nikoho do čtení nutit, ale na světě je tolik krásných knih, a nikdo je nečte, a to je taková škoda... ale k věci. Mezi povinou literaturu by měl patřit Tolkien a jeho Pán Prstenů, potom Harry Potter, Píseň Ledu a Ohně, cokoliv od Stephena Kinga (za sebe doporučuju třeba Carrie, pro ty otrlejší To)... Opravdu, pokud někoho čtení nudí, stačí mu vrazit do ruky jednu z těchto knížek a změní názor. Teď se vrhnu na filmy. Jsem fanoušek Tima Burtona, takže doporučuju cokoliv od tohohle génia. Střihoruký Edward, Velká Ryba, Ospalá díra, Mrtvá Nevěsta, Sweeney Todd (můj nejoblíbenější), Karlík a Továrna na čokoládu, Batman... každý si vybere! Taky zbožňuju fantasy, takže Harry Potter, Pán Prstenů, Hobbit, Piráti z Karibiku... mohla bych vyjmenovávat do nekonečna, a stejně by to nebylo všechno. A seriály... perfektní je Dexter, vhodný pro lidi, co mají v sobě kousek skrytého psychopata (aneb "Temného spolujezdce", že ano, Dextere?), ale něčím naprosto jedinečným a nenahraditelným je pro mě Game of Thrones... Neskutečný svět, postavy... stala jsem se na tom závislá. Ani nevím, co bych k tomu mohla napsat, zkrátka- podívejte se na to. Pochopíte.

Tee: Viděla jsem pár tvých obrázků, krásně kreslíš! Jak jsi se k "profesionálnímu" kreslení dostala? Baví Tě to už od malička, nebo je to záležitost posledních pár let?
Míša: Takže za prvé moc děkuju :) Jsem jenom amatér, ale snažím se zlepšovat. Kreslení mě bavilo už od mala, mám spoustu bločků pokrytých všelijakými čmáranicemi, ale aktivněji jsem začala kreslit asi před dvěma lety, kdy jsem se rozhodla, že půjdu na uměleckou a potřebovala se připravit na talentovky. A zvládla jsem je, byla jsem devátá z padesáti! (Pardon, potřebovala jsem se pochlubit :D)

Tee: Jakou školu studuješ? Čím bys chtěla v budoucnu být?
Míša: Studuju Uměleckoprůmyslovou v Uherském Hradišti... ale upřímně, nemám skoro nejmenší tušení, co bych chtěla v budoucnu dělat. Nepředstavuju si žádnou klasickou práci. Nejraději bych se živila jako "umělec na volné noze", kreslila a prodávala obrazy, ale lidí, co se snaží takto prosadit je spoustu, a abych se dokázala uživit, musela bych být sakra dobrá... Takže nevím, doufám, že si to v průběhu dalších let už ujasním.

Tee: Stěhovala ses někdy? Pokud ano, jaké to pro Tebe bylo?
Míša: Stěhovali jsme se asi před pěti lety. Nejdřív jsem kvůli tomu dělala hrozné scény, že nechci nic měnit, strašně moc jsem brečela, i když jsme se stěhovali jen o pár ulic, ale nakonec jsem byla spokojená. Baví mě stěhování, i když je to docela stresová záležitost, baví mě zařizovat prázdné pokoje, vytvářet si nový domov... Už se těším, až si najdu svůj vlastní byt a udělám si jej přesně podle sebe.

Tee: Zamilovala ses někdy do někoho, či někdo do Tebe?
Míša: Přímo zamilovaná jsem nebyla, jen poblouzněná. A nemám to ráda, protože se vždycky chovám hloupě, takže si poblouzněnost snad i podvědomě odepírám. A jestli byl někdo někdy zamilovaný do mě? Pokud ano, tak to dost dobře tajil.

Tee: Co si většinou řekneš jako první, když vstaneš?
Míša: "Proč já pitomá šla spát tak pozdě?" nebo někdy taky "Má vůbec smysl vstávat z postele?"

Tee: Přemýšlíš někdy nad svými sny? Stalo se Ti někdy, že se stalo to, co se Ti někdy předtím zdálo?
Míša: Přemýšlím nad nimi hodně často, protože si spoustu svých snů pamatuju. Téměř všechny jsou ale naprosto zmatené a nesmyslné, takže se mi splnit ani nemůžou... (což je docela škoda, byla by sranda zalétat si na slonovy s křídly nebo plést věneček z pampelišek s Johnnym Deppem- ano, fakt se mi to zdálo O.O). Několikrát se mi ale stalo, že jsem měla "deja vu", a někdy to byl tak silný, nepříjemný pocit, byla jsem si prostě jistá, že něco takového už se stalo, že to bylo až děsivé...

Toť vše z mého prvního rozhovoru. Jsem ráda, že jsem ho mohla napsat právě s Míšou. Snad vás zaujala tak jako mě a těším se na další tak skvělé rozhovory. :)
Můžete se Míši ptát zde a objevit, stejně jako já, spoustu zajímavých názorů. :)
Míše, i Vám všem, přeji spoustu úspěchů, krásný zbytek dne a života (to zní sebevražedně :D) a ještě jednou děkuji za poskytnutí rozhovoru a vaše přečtení :)
Brzy čau! -Tee

2 komentáře:

  1. Palec nahoru za otázky :) Pěkný rozhovor :) franckovaveronika.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat